Ga naar inhoud
Inspiratie

Communicatierichtlijnen en -tools voor digibanken

 • dec. 23 2021
 • Downloads
Als digibank bent u verplicht om zowel het digibanken-label als het RRF-logo te gebruiken wanneer u extern communiceert. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van enkele communicatietools ontwikkeld in de digibanken-huisstijl.

Communicatierichtlijnen

Digibanken-label


Elke goedgekeurde digibank is verplicht om het digibanken-label te gebruiken in haar externe communicatie. Dit logo kan enkel gebruikt worden door projecten in een implementatietraject, en niet door projecten in een voortraject.

Het label moet duidelijk zichtbaar zijn op alle communicatiedragers. Het digibanken-label bestaat in 3 varianten:

 • liggend
 • staand
 • geblokt

De staande variant is het basislabel. De andere versies gebruikt u afhankelijk van de ruimte waarover u beschikt. Gebruik het label altijd in combinatie met het RRF-logo. Het is ook toegestaan om het digibanken-label te gebruiken in combinatie met uw eigen logo(‘s). De labels zijn beschikbaar in verschillende bestandsformaten.

Download de labels via dit zip-bestand.

RRF-logo


Het digibankenproject wordt gefinancierd door de herstel- en veerkrachtfaciliteit van de Europese unie (RRF) en is daarom gebonden aan een aantal Europese communicatieverplichtingen. Van zodra u communiceert over digibanken gebruikt u het RRF-logo. Dit logo is verplicht voor zowel goedkeurde projecten in een voortraject als goedgekeurde projecten in een implementatietraject.

Het logo moet duidelijk vermeld staan op alle communicatiedragers die gericht zijn op externe doelgroepen, de media en het grote publiek. Goedgekeurde implementatietrajecten gebruiken het RRF-logo altijd in combinatie met het digibanken-label. Het RRF-logo bestaat in 2 formaten:

 • EPS-formaat
 • PNG-formaat

Download het RRF-logo via dit zip-bestand.

Communicatietools in digibanken-stijl

Naast het digibanken-label en RRF-logo kunt u ook vrij gebruik maken van enkele communicatietools die opgemaakt zijn in de digibanken-stijl. Met deze stijl geven we een vorm van herkenbaarheid en zichtbaarheid aan het digibankenproject.

Welke tools zijn er beschikbaar?

 • beelden voor sociale media
 • banners
 • Word-sjabloon
 • PowerPoint-sjabloon
 • banner voor e-mailhandtekening
 • stylesheet met meer informatie over de digibanken-stijl.

Download deze communicatietools via dit zip-bestand. Hebt u als digibank suggesties voor alternatieve communicatietools? Of hebt u een vraag over deze tools? Stuur uw suggesties of vragen door naar digibanken@vlaanderen.be.

Signalisatiemateriaal

Wilt u uw digibank herkenbaar maken in het straatbeeld? Maak dan gebruik van het digibanken-signalisatiemateriaal. Via de links kunt u een zip-bestand downloaden per item. Elk zip-bestand bestaat uit:

 • een drukklaar-bestand: dit zijn niet aanpasbare pdf-bestanden die u rechtstreeks aan de drukker kunt bezorgen
 • bronbestand: dit zijn bestanden opgemaakt in Adobe Illustrator of Indesign. U kunt deze bestanden zelf aanpassen naar keuze zolang het digibanken-label en RRF-logo zijn toegevoegd.

Download het signalisatiemateriaal:

Via dit document vindt u ook de nodige specificaties per item zodat u deze kunt meesturen naar uw drukker. Hebt u een vraag over deze bestanden? Neem dan contact op met het Departement Werk en Sociale Economie via digibanken@vlaanderen.be.

Gebruikersvoorwaarden

Het digibanken-label, RRF-logo en communicatietools voor digibanken mogen alleen gebruikt worden door erkende digibanken. Het Departement Werk en Sociale Economie kijkt toe op het correcte gebruik van het digibanken-label en RRF-logo.

Vragen?

Hebt u vragen bij de communicatierichtlijnen en/of tools? Neem dan contact op met het Departement Werk en Sociale Economie via digibanken@vlaanderen.be.