Ga naar inhoud
Inspiratie

Nieuwe oproepen voor de opstart van digibanken

  • jan. 21 2022
  • Nieuws
De opstart van een digibank wordt mogelijk gemaakt via twee subsidie-oproepen. De oproep ‘voortraject’ voorziet de mogelijkheid aan kandidaat-partnerschappen om - voorafgaand een effectieve opstart van een digibank - de nodige lokale partners te zoeken. De oproep ‘implementatietraject’ ondersteunt de effectieve opstart en uitvoering van de lokale digibankprojecten.

Eerste oproepronde was een succes

Een eerste oproepronde in het najaar 2021 was alvast een succes. Op 1 februari starten maar liefst 29 kandidaat-partnerschappen in het voortraject en schieten 6 digibanken uit de startblokken in het implementatietraject.

Bouw mee aan digitale inclusie en start een digibank in uw buurt

Goed nieuws, want het Departement Werk en Sociale Economie lanceert een nieuwe indieningsronde voor beide oproepen:

  • Interesse in het voortraject? Dien uw aanvraag in tussen 27 januari 2022 en 10 maart om 12 uur.
  • Wilt u meteen een digibank opstarten? Dien hiervoor een aanvraag voor het implementatietraject in tussen 27 januari 2022 en 24 maart om 12 uur.

Aanvragen kunnen enkel ingediend worden via de online applicatie Platos. Op de pagina 'Start een digibank' vindt u meer informatie over de duur, subsidie en handleidingen van de 2 oproepen.

Infosessie en matchmaking

Bent u op zoek naar lokale partners voor uw project? Op maandag 7 februari en dinsdag 8 februari organiseert het Departement Werk en Sociale economie opnieuw een matchmaking event waar u potentiële partners kan leren kennen.

Daarnaast kunt u terecht in de digitale infosessies over de oproepen voortraject (donderdag 10 februari) en implementatietraject (donderdag 17 februari). Deze infosessies zijn vraaggestuurd. Hebt u concrete vragen? Stel ze dan zeker tijdens één van de infosessies.