Ga naar inhoud
Inspiratie

Laatste oproepronde: start een digibank

  • sep. 07 2022
  • Nieuws
De Vlaamse overheid wil kwetsbare groepen meekrijgen in de digitaliseringsgolf door de oprichting van digibanken. Via digibanken kunnen personen met een risico op digitale uitsluiting laptops ontlenen, digitale opleidingen volgen en begeleiding krijgen om online dienstverlening te gebruiken. Na 4 succesvolle oproeprondes, lanceert het Departement Werk en Sociale Economie een vijfde én laatste indieningsronde.

Laatste kans: start een digibank in uw buurt

De opstart van een digibank wordt mogelijk gemaakt via de oproep implementatietraject. Op 12 september openen we de laatste ronde van de oproep implementatietraject. Wilt u een digibank opstarten in uw buurt? Dan is dit uw laatste kans. Hierna wordt geen extra ronde meer voorzien.

Dien uw aanvraag voor het implementatietraject in tussen 12 september 2022 en 27 oktober 2022 om 12 uur via de Platos-applicatie. Lees meer over de voorwaarden, duur, subsidie en handleiding op de pagina ‘Start een digibank’.

Vragen? Schrijf u in voor het online vragenuurtje

Zoekt u meer informatie over de oproep implementatietraject? Op 17 februari vond een online infosessie over het deze oproep plaats. Wilt u deze infosessie nog eens herbekijken? Bekijk de video of raadpleeg de presentatie. Hebt u de online infosessie bekeken en zit u nog met vragen? Op maandag 3 oktober tussen 15 en 16 uur kunt u ze stellen tijdens een online vragenuurtje. Schrijf u in.

Bereid uw aanvraag voor

Een aanvraag in de Platos-applicatie vraagt om heel wat informatie, documenten, gegevens, … Om uw aanvraag vlot te laten verlopen, hebben we 7 concrete tips voor u gebundeld. Wilt u 100% voorbereid aan uw aanvraag starten? Bekijk dan zeker ook de pagina ‘Hoe werkt u met Platos’.