Ga naar inhoud
Inspiratie

Nieuwe oproepronde: start een digibank

  • mrt. 28 2022
  • Nieuws
De Vlaamse overheid wil kwetsbare groepen meekrijgen in de digitaliseringsgolf door de oprichting van digibanken. Via digibanken kunnen personen met een risico op digitale uitsluiting laptops ontlenen, digitale opleidingen volgen en begeleiding krijgen om online dienstverlening te gebruiken. Na 2 succesvolle oproeprondes, lanceert het Departement Werk en Sociale Economie een nieuwe indieningsronde.

Bouw mee aan digitale inclusie en start een digibank in uw buurt

De opstart van een digibank wordt mogelijk gemaakt via de oproep implementatietraject. De voorbije maanden was er ook een oproep voortraject. Hiervan wordt geen extra ronde meer voorzien. Hebt u interesse om een digibank op te richten? Teken dan rechtstreeks in op de oproep implementatietraject.

Dien uw aanvraag voor het implementatietraject in tussen 28 maart 2022 en 16 juni 2022 om 12 uur via de Platos-applicatie. Lees meer over de voorwaarden, duur, subsidie en handleiding op de pagina ‘Start een digibank’.

Volgende oproeprondes

In de loop van 2022 lanceren we 2 bijkomende oproeprondes:

  • ronde 4: 20 juni tot 8 september 2022
  • ronde 5: 12 september tot 27 oktober 2022

Wilt u verder op de hoogte gehouden worden van deze oproepen? Laat uw e-mailadres dan achter in dit formulier.

Op zoek naar inspiratie?

Op 1 februari schoten de eerste 6 digibanken in Vlaanderen uit de startblokken. Tegelijkertijd starten 29 potentiële digibanken aan een voorbereidend traject van 4 maanden om hun digibank-idee op te zetten. Hoe verloopt het traject? En welke tips hebben ze voor organisaties die ook een digibank willen opstarten? Wie lieten 4 digibanken en 5 potentiële digibanken aan het woord.

Zoekt u meer informatie over de oproep implementatietraject? Op 17 februari vond een online infosessie over het deze oproep plaats. Wilt u deze infosessie nog eens herbekijken? Bekijk de video of raadpleeg de presentatie.